Skip to main content

Museum Plus Bus 2022

Op dinsdag 10 mei is het afasiecentrum naar het Zuiderzeemuseum geweest.

 

Op zowel locatie Bussum als locatie Almere konden onze deelnemers opstappen. De Museum Plus Bus was gigantisch en paste nét voor het gebouw in Bussum. Ook in Almere was het passen en meten om de bus op de goede plek te krijgen, wat een topchauffeur! Nadat alle mensen van beide locaties in waren gestapt (al dan niet met behulp van de rolstoellift) vertrok de bus naar Enkhuizen.

We reden over de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Een mooie en comfortabele rit. Aangekomen bij het Zuiderzee museum mochten we gelijk in actie: de rondleiding. In drie groepen gingen we op pad. Bruggetje op.. bruggetje af.. Aan lichaamsbeweging geen gebrek!

Prachtige gebouwen, ambachten, winkeltjes en straatjes mochten we bekijken. Ook werden er oudhollandse spellen gespeeld. Daarna konden we aanschuiven voor een lekkere lunch. Vervolgens mochten we nog even zelf rondlopen door het buitenmuseum. Ten slotte gingen we in een boot weer terug naar de bus!

We willen alle vrijwilligers, medewerkers en natuurlijk de Museum Plus Bus hartelijk bedanken voor het mogelijk maken van deze fijne dag!

zuiderzee museum