Skip to main content

Communicatiegroep

Een groep waarin samen met andere mensen met afasie wordt geoefend met communiceren. Hierbij kan gedacht worden aan het voeren van gesprekken met behulp van alle communicatiekanalen (spreken, schrijven, gebaren, communicatiehulpmiddel, tekenen, enz.). Er worden door onze afasietherapeuten verschillende oefeningen aangeboden om deze communicatiekanalen te trainen, aangepast op de persoonlijke doelen van elke deelnemer. Het voeren van gesprekken, het aanleren van strategieën bij het schrijven en spreken en/of het intrainen van een communicatiehulpmiddel  zijn voorbeelden van doelen waar in deze groep aan gewerkt kan worden. 

Locatie Bussum: dinsdagochtend, 9.45 uur  - 12.15 uur

Locatie Almere: dinsdagmiddag, 13.00 uur  - 15.30 uur

 

Discussiegroep

In de discussiegroep wordt er gewerkt aan het begrijpen van artikelen en daarbij behorende maatschappelijke thema's. Er worden verschillende compensatiestrategieën ingetraind voor woordvindproblemen. Daarnaast wordt de schriftelijke communicatie en compensatiestrategieën hiervoor behandeld. Het verwoorden van je mening, beurtwisseling in een groep, het stellen van passende vragen en het begrijpen van artikelen over maatschappelijke thema's zijn doelen waar in deze groep aan gewerkt kan worden samen met een afasietherapeut.

Locatie Bussum: dinsdagochtend, 9.45 uur - 12.15 uur

Locatie Almere: dinsdagmiddag, 13.00 uur - 15.30 uur

 

iPadgroep

In de iPadgroep kunnen mensen met afasie terecht voor hulpvragen met betrekking tot het (opnieuw) vaardig worden met digitale apparaten, zoals een iPad, een smartphone, een tablet of een laptop/computer. Het opzoeken van informatie op internet, het gebruik van social media of e-mail, het downloaden en gebruiken van bruikbare hulp- of oefenapps voor mensen met afasie, het invullen en gebruiken van een communicatiehulpmiddel zijn doelen waar aan gewerkt kan worden binnen deze groep.  

Locatie Bussum: vrijdagochtend, 9.45 uur - 12.15 uur

Locatie Almere: donderdagmiddag of vrijdagmiddag, op aanvraag. 

 

Afasiekoor

Een afasiekoor is een koor waarin mensen met afasie weer opnieuw kennis maken met de mogelijkheden van hun stem en spraak. Het koor wordt begeleid door zowel een gespecialiseerde muziektherapeut als een afasietherapeut. Er zal gewerkt worden met de SMTA-methode (Spraak-MuziekTherapie voor Afasie) en er wordt door de groep zelf invulling gegeven aan het repertoire voor het zingen

Locatie Bussum: vrijdagochtend, 9.45 uur - 12.15 uur

Locatie Almere: donderdagochtend, 9.45 uur - 12.15 uur

 

Afasie en Schilderen

Er zijn verschillende schildergroepen binnen het afasiecentrum. Dankzij Stichting Marline Fritzius kunnen wij deze organiseren. Zij worden begeleid door kunstenaars. Het (opnieuw) ontdekken van je kunstzinnige vaardigheden  wordt hier onder professionele begeleiding gestimuleerd. In de groepen is er mogelijkheid tot schilderen, tekenen en boetseren

Locatie Almere: woensdagochtend 10.00 uur - 12.00 uur, vrijdagochtend 10.00 uur - 12.00 uur en vrijdagmiddag 13.00 uur - 15.00 uur.